Uspješno održan 6. Tjedan psihologije

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, kao i u ostalim dijelovima Hrvatske, od 18. do 24. veljače uspješno je održan 6.Tjedan psihologije. Tim povodom, Društvo psihologa Split organiziralo je brojna predavanja, prezentacije i druženja, a kao krovna  tema odabrana je aktualna životna tematika kao što je obitelj, brak i partnerstvo.

Predstavljena tematika naišla je na velik odaziv posebno mladih ljudi koji zbog društvenih promjena i ubrzanog načina života vrijednosti braka, partnerstva i obitelji poimaju drugačije u odnosu na prijašnje generacije.

Jesu li mladima brak i roditeljstvo sve manje važni, biramo li riječi, možemo li u odnosima s djecom biti svoji i njihovi samo su neka od pitanja na koja su u Tjednu psihologije odgovorili priznati hrvatski psiholozi poput dr.sc.Mirjane Nazor, dipl.psih.Jasenke Pregrad, doc.dr.Ine Reić Ercegovac i mnogih drugih. Jedno od najzanimljivih druženja bila je Kava s psihologom, organizirana u poznatoj kavani Lvxor gdje su posjetitelji mogli na licu mjesta porazgovarati s psihologom o problemima koji ih tište.

Cilj Tjedna psihologije je približiti psihologiju kao znanost široj javnosti i prikazati različite načine pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti kvaliteti življenja pojednica i zajednice.

Društvo psihologa Split nastavlja svoje djelovanje kroz daljnje godišnje aktivnosti u skladu s navedenim ciljem.

Novosti