Sokolarski centar – Pakovo selo (etno land Dalmati)

CIJENA: 480 kn po osobi
Minimalni broj ljudi za organizaciju izleta 30.

U cijenu izleta je uključeno:

– Prijevoz autobusom
– Licencirani vodič
– Ulaznice u sokolarski centar
– Vodič u Pakovu selu
– Večera

Dodatno se može dogovoriti i glazba uživo.

Opis izleta

13:00 Polazak iz htl Lav
14:45 Dolazak u Sokolarski centar i razgled
16:30 Odlazak iz centra prema Pakovom selu
17:00 Dolazak u Pakovo selo, razgled, večera, glazba…
23:00 Povratak u hotel

Sokolarski centar

Sokolarski centar smješten u gustoj borovoj šumi šibenske Dubrave, samo 8 km od središta Šibenika, predstavlja jedinstveno mjesto gdje se posjetitelji mogu upoznati s tajanstvenim životom nebeskih lovaca – sokolova.

Ptice grabljivice oduvijek su opčinjavale čovjeka, a sokolarenje kao vještina lova sa sokolom staro je koliko i najstarije kulture našeg planeta.

Prve početke nalazimo 5000 godina pne. u Kini odakle se preko Perzije i Bliskog Istoka proširilo u Europu gdje u srednjem vijeku doživljava punu afirmaciju. Pojavom vatrenog lovačkog oružja sokolarenje gubi svoju popularnost ali preživljava zahvaljujući brojnim zaljubljenicima i danas u novom mileniju doživljava novu renesansu.

Ponosni smo što nastavljamo tradiciju ove plemenite veštine i što posjetiteljima možemo otkriti sve one tajne koje sokolar mora znati da bi mogao živjeti u suglasju sa divljom prirodom sokola.

Etnoland Dalmati na 15000m2 pruža vam jedinstvenu mogućnost uživanja u ambijentu autentičnog dalmatinskog sela, zabave uz tradicionalnu glazbu i folklorne plesove te ukusnu i bogatu večeru sa specijelitetima dalmatinske Zagore. Osjetite istinski doživljaj na dalmatinskom selu, uživajte u mirisima, okusima i zvucima prošlosti!

Novosti