Radionice forum teatra konačno i u Splitu!

PREDBILJEŽBE U TIJEKU!

Nakon uspješne i vesele radionice na Stručnom skupu psihologa 26.10. u OŠ Bol, te brojnih pitanja i interesa sudionika, odlučila sam krenuti s radionicama forum teatra za odrasle…

AKO STE:
– psiholog
– predmetni učitelj( u višim razredima OŠ ili u srednjim školama)
– pedagog
– sociolog
– defektolog
– student nekog predmetnog studija ili navedenih struka

…uključite se u radionice Forum teatra koje Vam mogu pomoći u praksi rada s djecom, mladima, odraslima- maloljetnim delikventima, ovisnicima, obespravljenima, žrtvama nasilja ( bullying, mobbing, nasilje u obitelji…), djeci, mladima ili odraslima s emocionalnim poteškoćama…ili u radu s mladima u nastavi kao prevencija nepoželjnih ponašanja,tj. kao promicanje zdravog načina života.

KRATKI OPIS FORUM KAZALIŠTA
:

Ukratko: tehnika forum teatra , jedna je od tehnika kazališta potlačenih, „namjenjena“ rješavanju konflikta, za prevenciju nepoželjnih načina ponašanja i za poticanje pozitivnog i zdravog načina razmišljanja.Uči nas kako postati subjektima vlastitog života koji će biti sposobni i osnaženi za pozitivnu  promjenu.Sjajno za rad s tinejđerima!

Forum-kazalište je kazališna igra  u kojoj sudjeluju glumci i gledatelji.
Predstava započinje odigravanjem scene u kojoj glavni glumac- protagonist ne može riješiti problem („tlačenje“) koji ga muči. Publika je tada pozvana da dođe na scenu,zamjeni protagonista i, na svoj način, pokuša riješiti problem. Tijekom predstave razvija se konstruktivan i kreativan dijalog glumaca i gledatelja, kao stvarnih aktera situacije koja je realno moguća i ostvariva.

U kratkim forum-scenama nisu ponuđena rješenja, niti je cilj naći „idealno rješenje“. Namjera je istražiti što više mogućnosti.

CILJ KAZALIŠTA POTLAČENIH  je oplemenjivanje naše komunikacije i međuljudskih odnosa, uopće.
Ova metoda se koristi u preko 100 zemalja svijeta u radu s djecom i mladima, kao način promicanja zdravih stilova života i ljudskih prava, kao prevencija nasilnog ponašanja i problema ovisnosti, te u sredinama sa specifičnim grupama npr. sa zlostavljanim ženama, s manjinama,  zatvorenicima, ovisnicima, sindikatima, s djecom s poteškoćama u razvoju itd.

PROGRAM RADIONICA:
– dramske vježbe upoznavanja i povjerenja
– dramske igre i tehnike( u grupi i individualno)
– scenski govor i pokret
– karakterizacija lika
– zamjena uloga
– dramske vježbe (ne)verbalne komunikacije, vježbe ritma grupe i kontrole pokreta
– kazalište slika ili kazalište skulptura
– oblikovanje forum- priče ( prizora)
– uključivanje jokera
– igrani prizori( improvizacije)
– zajedničko osmišljavanje predstave

VODITELJICA:
dipl. učiteljica, glumica i dramski pedagog  JASMINA ŽILJAK ILINČIĆ

Svi zainteresirani,
Prijavite se što prije, broj sudionika je ograničen!
Prijave na mail: jasmina.ziljak@st.t-com.hr   Potrebno je navesti za koju se radionicu prijavljujete( navdite samo_FORUM TEATAR), ime, prezime, kontakt br i e-mail adresu.  Mjesto i vrijeme održavanja radionica bit će Vam naknadno javljeno.
Radionice će se održavati jednom tjedno u trajanju od dva školska sata. Ciklus radionica trajat će 2 mjeseca( ukupno 8 radionica). Mjesečna članarina: 150kn.