Prijedlog izmjena i dopuna Statuta DPS-a

Poštovane kolegice i kolege,

proteklih godina na izbornim skupštinama našeg Društva svjedočimo nespremnosti većeg broja članova da se aktivnije uključe u tijela upravljanja Društva i njegovih ustrojstvenih oblika, prvenstveno stručnih sekcija. U pravilu, članovi navode svoju radnu opterećenost kao razlog ovoj nespremnosti. Kako bismo motivirali članstvo na angažman te time olakšali izbor članova Upravnog odbora i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, kao i vodstva stručnih sekcija, Upravni odbor Društva psihologa u Splitu temeljem čl. 19. i 30. Statuta predlaže Skupštini izmjene Statuta kako bi se skratilo trajanje mandata članova navedenih tijela upravljanja Društvom, s postojeće 4 na 2 godine. Izmjene se odnose na članke 18., 19., 21., 23. i 24.

U prilogu vam dostavljamo Prijedlog izmjena Statuta Društva na razmatranje. Molimo članove Društva da se temeljem ovog prijedloga pripreme za raspravu i glasovanje na predstojećoj Skupštini, koja će se, kao što je najavljeno u elektronskim novostima održati u prosincu (o detaljima ćete biti pravovremeno obaviješteni). Podsjećamo da prema čl. 17. Statuta Društva psihologa u Splitu, Skupština donosi Statut i njegove izmjene i dopune te će ovaj prijedlog na prosinačkoj skupštini biti stavljen na glasovanje.

Ukoliko imate druge prijedlog za izmjene ili dopune Statuta i/ili Pravilnika o osnivanju i načinu rada ustrojstvenih oblika kojim bi se unaprijedio i olakšao rad Društva i stručnih sekcija, molimo vas da iste dostavite što prije u elektronskom obliku na adrese:  ratko.zdero@st.t-com.hr  i sandra.canic@dpsdz.hr.

Srdačan pozdrav,

Vedrana Ždero, dopredsjednica

Sandra Čanić, predsjednica

Novosti