Predavanje o važnosti implementacije igre u radu s djecom s poremećajem iz autističnog spektra

 

Projekt ”Zaigrana pedala” pothvat je Maje Bonačić, mag. psihologije, koja će povodom Svjetskog dana autizma, od 30. ožujka do 6. travnja, na biciklu posjetiti Šibenik, Split, Makarsku, Metković, Dubrovnik, Herceg Novi i Korčulu te u svakom gradu održati predavanje kako bi istaknula važnost igre  kao univerzalnog dječjeg jezika ali i razbila predrasude vezane uz poremećaje iz autističnog spektra.

Predavanje u Splitu održat će se u Središnjoj knjižnici Marka Marulića dana 31. ožujka 2016. godine u 18:00 u velikoj dvorani.

Maja Bonačić, magistrica psihologije i praktičar terapije igrom, koja se bavi psihološkom procjenom, ranom intervencijom i terapijom igrom s djecom s dijagnozom PAS-a. Osim konstantne edukacije u području terapija igrom, Maja je završila i ranu procjenu djece 0-6 godina na ERF-u te edukaciju iz poticanja razvoja komunikacije i PECS, što joj omogućava procjenu djece i kroz igru i kroz standardizirane instrumente. Vodi Udrugu Oblačić, koja djeluje na području Korčule i šire okolice. Osim toga je i vrsni sportaš, s nekoliko postolja (triatlon, trčanje, plivanje), uključujući i državna prvenstva.

Više o projektu ‘Zaigrana pedala’ pročitajte ovdje http://zaigranapedala.blogspot.hr/2016/03/zaigrana-pedala-2016-ili-prica-o-jednoj.html