Osnovna izobrazba iz grupne analize

Institut za grupnu analizu – podružnica Split organizira edukaciju Osnovna izobrazba iz grupne analize.  Grupna analiza je psihoterapijska tehnika koja se temelji na psihoanalitičkim konceptima i medicinsko-znanstvenim standardima, a ima za cilj razumijevanje interpersonalnih odnosa i psiholoških procesa u grupama, korektivno emocionalno iskustvo i terapijski utjecaj na simptome, te osobni i profesionalni razvoj pojedinca.
Osnovna izobrazba omogućava upoznavanje i senzibiliziranje s osnovnim principima grupne analize i psihodinamike kroz iskustvene grupe i teorijske seminare, stjecanje osnovnih znanja za analitičko razumijevanje dinamike ličnosti i grupe, te kompetencija za nastavak edukacije. Pristupnici su osobe sa završenim fakultetom (VSS) zdravstvenog, društvenog ili humanističkog smjera.
Uvodna izobrazba iz grupne analize odvijat će se jedanput mjesečno po programu od dvanaest sati iskustvene grupe i šest sati teorije kroz pet vikenda. Cjelokupna Uvodna izobrazba iz grupne analize obuhvaća 60 sati iskustvenih grupa i 30 sati teorije. Diplomu mogu dobiti pristupnici koji ostvare redovitost u 80 posto sadržaja. Cijena po vikend-bloku izobrazbe (12 sati iskustvene grupe i 6 sati teorije) je 750 kn, a nakon završenog uvodnika moguć je nastavak izobrazbe za grupnog terapeuta ili grupnog analitičara (više informacija na www.institut-za-grupnuanalizu.hr).
Mjesto održavanja: Split – Privatna ordinacija dr. Veljko Matijević, Šime Ljubića 10a. Voditelji: prof. dr. sc. Ivan Urlić, prof. dr. sc. Mirela Vlastelica, prof. dr. sc. Dolores Britvić, Veljko Matijević dr. med, Ante Bilić dr. med, Zoran Vujnović dr. med, Najda Čajo prof. psihologije, Vesna Kekez prof. psihologije. Planirani početak izobrazbe je studeni 2016. Za sve informacije i prijave za edukaciju: vesna.kekez@hi.htnet.hr