Mirjana Nazor: Na polju samopomoći ima i opasnih savjeta

“Mala priča za dobar početak tjedna” naziv je kratke radijske emisije koja promovira osebujan oblik samopomoći na Radio Splitu i “vozi” već treću godinu zaredom. Autorski ju potpisuje splitska psihologinja dr. sc. Mirjana Nazor, uvijek spremna za savjet i komentar kako novinarima, tako i studentima kojima na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (a i na Umjetničkoj akademiji) u Splitu predaje već više od tri desetljeća.

Savjetodavno djeluje i u okviru Savjetovališta pri Hrvatskoj akademskoj udruzi Split – čovjek nadasve, gdje obnaša dužnost potpredsjednice, te je s vremenom polako uspjela oko sebe istkati auru plemenite, stručne i susretljive osobe, svojevrsnog “dobrog duha Splita”. I to nakon što je u nj nakon studentskih dana i udaje doselila iz Zagreba!

Priče koje prikuplja iz vrlo različitih izvora te na njihov sadržaj piše kratke komentare kojima nudi moguća rješenje za niz životnih situacija (referirajući se na sadržaj priče) već je i ukoričila u dva izdanja jednostavna naziva “Male priče” 1 i 2. U pripremi je i treća knjižica – ali će, za razliku od prve dvije, možda imati i poneku autorsku priču psihologinje Nazor. Sve su priče već imale “ukazanje” na radiju, a zatim su prikupljene u knjige. Tako će se, možda, prvi put u životu, okušati i kao autorica na polju kreativnog pisanja.

Cijeli članak pročitajte na: www.slobodnadalmacija.hr

Novosti