Institut za grupnu analizu – podružnica Split organizira edukaciju iz Osnovne izobrazbe iz grupne analize

Grupna analiza je psihoterapijska tehnika koja se temelji na psihoanalitičkim konceptima i medicinsko-znanstvenim standardima. Svaki je čovjek jedinstven sa svim svojim neponovljivim specifičnostima, ujedno je i društveno biće, član mnogih grupa pod čijim je utjecajem. Mnoge psihičke poteškoće, neurotski problemi i simptomi koji dovode do narušene komunikacija pojedinca sa okolinom, nastaju u grupi, prvenstveno u obitelji, ali i u drugim grupama u kojima čovjek živi, odrasta (grupa vršnjaka u vrtiću, školi) ili radi. Zato je važno te simptome sagledati u okviru grupne psihoterapije koja ima svoja teorijska načela, ozbiljan program izobrazbe i provjerena je u praksi, gdje se stimulira komunikacija, bolje razumijevanje interpersonalnih odnosa i psiholoških procesa koji se događaju u grupama. Grupna psihoterapija omogućava osobni i profesionalni razvoj pojedinca.

Osnovnoj izobrazbi iz grupne analize (Uvodniku) mogu pristupiti osobe koji imaju završeni preddiplomski/diplomski stručni studij ili sveučilišni studij u području medicine, psihologije, obrazovanja, socijalnog rada, edukacijske rehabilitacije, socijalne pedagogije, pedagogije, logopedije i sestrinstva. Kroz vlastito sudjelovanje u grupi i prisustvovanju teorijskim seminarima stječu se osnovna znanja za razumijevanje dinamike ličnosti i grupe.
Uvodna izobrazba odvijat će se jedanput mjesečno u osam blokova (petkom od 18.00h-20.15h i subotom od 8.00h- 19.00h). Cijena po vikend- bloku iznosi 1000,00 kn. Nakon završenog Uvodnika mogući je nastavak izobrazbe za grupnog analitičara, grupnog psihoterapeuta ili grupnog savjetodavnog terapeuta.

Voditelji: prof. dr. sc. Ivan Urlić, prof. dr. sc. Mirela Vlastelica, prof. dr. sc. Dolores Britvić, Veljko Matijević dr. med, dr.sc. Jasna Marinović Ćurin, Ante Bilić dr. med, Najda Čajo prof. psihologije, Vesna Kekez prof. psihologije.

Mjesto održavanja: Split – Privatna ordinacija dr. Veljko Matijević, Šime Ljubića 10a. Planirani početak izobrazbe je studeni 2019. god.

Za sve informacije i prijave za edukaciju: vesna.kekez@hi.htnet.hr