Edukativno predavanje na temu „Komunikacijske vještine u radu sa starijim osobama”

Poštovani, poštovana,

Pozivamo vaše medicinsko osoblje na edukativno predavanje na temu „Komunikacijske vještine u radu sa starijim osobama”, predavač: Ivna Grbavac, prof. psihologije koje će se održati 29.listopada2015. u 18 sati u prostoru Doma za starije Vita (Pavićeva 1, Strožanac).

Molimo zainteresirane da najave sudjelovanje na mail: neda.pleic@gmail.com

Pozivamo Vas i na predavanje namijenjeno općoj javnosti i stručnjacima na temu „Danas mlad, sutra star”, predavač Ana Drnasin, prof. psihologije, 30.10.2015. u 18 sati u prostoru Gradske knjižnice Marka Marulića, Split.
Najavljena predavanja su besplatna. Uz najavljena predavanja koja će se odvijati u gradu Splitu kao uvod u 23. Godišnju konferenciju hrvatskih psihologa s međunarodnim sudjelovanjem organiziramo i:
– Izložbu dječjih radova na temu „Kako vidim stare osobe” u periodu od 26.listopada do 01.studenog 2015. u prostoru Gradske knjižnice Marka Marulića. U izložbi sudjeluju DV Cvit Mediterana, DV Marjan, DV Cvrčak, DV Čarobni Pianino, OŠ Brda, OŠ Visoka, OŠ Mertojak i Dom za odgoj djece i mladeži Split.

23. Godišnja konferencija hrvatskih psihologa će se održati od 4. do 7. studenog 2015. u predivnom ambijentu hotela Solaris, Šibenik. Tema je Psihologija starenja – pogled u budućnost.

Starost je posljednje razvojno razdoblje u životnom vijeku pojedinca prema kojem se odvija čitav razvoj svakog pojedinca. Stalni porast broja starijih osoba u populaciji znači da će i među našim klijentima biti sve više starijih osoba. S obzirom da ljudi dožive starost sve zdraviji, obrazovaniji i društveno uključeni, onda su im očekivanja o kvaliteti vlastitog života u starosti sve veća. Također je činjenica da društvo još uvijek nije dovoljno spremno za te „nove” stare ljude.

Pozivamo Vas da dođete i naučite nešto novo o ovom životnom razdoblju, kvaliteta kojega je odraz cjelokupnog životnog razvoja pojedinca. Svoja će iskustva s nama podijeliti i nekoliko gostujućih predavača iz Češke Republike, Hrvatske, Luksemburga, Njemačke i Švedske. Ove godine će nam se u radu pridružiti i kolege iz drugih struka (zdravstveni radnici, socijalni radnici i dr.), s ciljem postizanja interdisciplinarnosti koja će nam sutra omogućiti kvalitetniju suradnju na radnom mjestu.

Više detalja o konferenciji možete pronaći na službenoj web adresi konferencije http://konferencija2015.psihologija.hr , a možete se i družiti s nama na društvenim mrežama https://www.facebook.com/23.gkhpd

Novosti