7. Tjedan psihologije

Iza nas je još jedan uspješan Tjedan psihologije u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Raznovrstan i bogat program 7. Tjedna psihologije započeo je predavanjem Stjecanje iskustva Ljubice Uvodić Vranić te prikazom projekta Društva psihologa Split „Intervju s umirovljenim psiholozima“ nakon čega je predsjednica DP Split Sandra Čanić u ime svih članova Društva, zahvalila umirovljenim  kolegama na njihovom doprinosu struci.

Prema već objavljenom programu, tijekom tjedna je održan niz predavanja, radionica i prezentacija u Splitu i ostalim mjestima Splitsko – dalmatinske županije. Učenici osamnaest škola razgovarali su s kolegama psiholozima o tome kako biti sretan. Više o samim događanjima moći ćete u narednim tjednima pronaći na našim web stranicama, a  do ljeta i u časopisu Psiholog.

Tjedan psihologije zaokružio je okrugli stol na temu: “Istupanje psihologa u javnosti: da ili ne”, gdje su svoje stavove i osobna iskustva podijelili kolegice i kolege Mirjana Nazor, Nives Ivelja, Iva Žegura, Igor Mateljan, Damir Pilić. Moderator okruglog stola bila je kolegica Nelija Rudolfi, dopredsjednica DP Split.

Zatvaranje tjedna obilježila je i naša druga Kava s psihologom u prostorijama HOK-a, na koju se odazvalo petnaestak građana. Osim individualnih razgovora sa psiholozima na subotnjoj kavi, otvorila se i grupna rasprava o raznim temama poput razlike psihologa i srodnih struka, kako i gdje pronaći stručnu pomoć u Splitu, tematika obiteljskog nasilja i mnoge druge. Zahvaljujemo kolegici Nadi Šalinović na ovoj izvrsnoj inicijativi, kao i svim psiholozima koji su razgovarali s građanima!

Još jednom zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u realizaciji ovogodišnjeg Tjedna psihologije te zahvala svim medijima koji su popratili program tijekom čitavog tjedna.

Posebne zahvale našem sponzoru, Gradu Splitu te fotografima Sari Stermšek i Čedi Gorjancu koji pripomogli u realizaciji projekta DPS-a, „Intervju s umirovljenim psiholozima“ te popratili događanja u Tjednu psihologije.

Vidimo se sljedeće godine u još većem broju!